ΕΤΑΙΡΟΙ

Iberika Sprachschule


ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το ίδρυμα IBERIKA είναι μία ιδιωτική σχολή ξένων γλωσσών και εκπαιδευτικό ίδρυμα που εδρεύει στο Βερολίνο. Εκτός από Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Γερμανικά, το ίδρυμα διδάσκει γλώσσες μειονοτήτων όπως Βασκικά, Καταλανικά και τη γλώσσα της Γαλικίας.

Λόγω του γεγονότος ότι πολλοί άνθρωποι από πολλές διαφορετικές χώρες ζουν στο Βερολίνο, η διαπολιτισμική εργασία είναι πολύ σημαντική για το ίδρυμα. Προτεραιότητες του σχολείου είναι η διαπολιτισμική εκπαίδευση και τα μαθήματα ενσωμάτωσης, που πραγματοποιούνται κατόπιν εντολής από το Γερμανικό Συμβούλιο Μετανάστευσης.

Επτά καθηγητές εργάζονται στο ίδρυμα ως μόνιμο προσωπικό και περίπου 25-30 καθηγητές εργάζονται σαν μερικής απασχόλησης συνεργάτες. Πέντε άτομα εργάστηκαν γι’ αυτό το σχέδιο.

Οι καθηγητές του ιδρύματος είναι αποκλειστικά ομιλητές μητρικής γλώσσας και έχουν ειδίκευση στη διδακτική και στις ξένες γλώσσες. Έχουν όλοι τα προσόντα διδασκαλίας για διάφορους τύπους μαθητών: μικρά παιδιά, ενήλικες και εργαζόμενους.

Το σχολείο διδάσκει σε παιδιά ξένες γλώσσες και διαπολιτισμική εκπαίδευση τα τελευταία 10 χρόνια. Οι εξειδικευμένοι καθηγητές του ιδρύματος θεωρούν ότι μία χαρούμενη και γεμάτη παιχνίδι ατμόσφαιρα είναι πολύ σημαντική, και γι’ αυτό τα παιδιά μαθαίνουν ενώ παίζουν θέατρο, διδάσκονται τραγούδι ή κατασκευές.

Οι καθηγητές του σχολείου, επίσης, διδάσκουν σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Το ίδρυμα συνεργάζεται μ’ ένα δίκτυο από πάνω από 50 σχολεία. Επομένως, διαθέτει την Ευρωπαϊκή διάσταση και την εμπειρία για Ευρωπαϊκή συνεργασία.