ΕΤΑΙΡΟΙ

Pedagogická Fakulta Univerzita Hradec Kralove

Το Πανεπιστήμιο του Hradec Kralove είναι ένα από τα νεότερα πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν μετά τις σημαντικές κοινωνικές αλλαγές που ακολούθησαν το έτος 1989.

Η Έδρα της Εκπαίδευσης είναι μια από τις παλαιότερες έδρες του Πανεπιστημίου: γιόρτασε τα 50α της γενέθλια το 2009. Αποτελείται από 20 Τμήματα και ένα Ίδρυμα που προσφέρει ακαδημαϊκή εκπαίδευση σε φοιτητές που επιθυμούν να αποχτήσουν πτυχίο Καθηγητή Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι τομείς  περιλαμβάνουν: Κοινωνικές Επιστήμες, Εφαρμοσμένη Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Γλώσσες. Η έδρα επίσης προετοιμάζει τους φοιτητές για αναγνωρισμένα προγράμματα μελέτης, όπως ο τουρισμός.

Στην παρούσα φάση, υπάρχουν πάνω από 4800 φοιτητές εγγεγραμμένοι για πτυχίο Bachelor της Έδρας, για Master και διδακτορικά προγράμματα, τόσο σαν φοιτητές πλήρους φοίτησης, όσο και σε συνδυασμένες μορφές μελέτης. Εκτός απ’ αυτούς τους φοιτητές, υπάρχουν περίπου 1700 φοιτητές εγγεγραμμένοι σε διάφορες μορφές της δια βίου εκπαίδευσης. Περίπου 550 καθηγητές εργάζονται για την Έδρα.

Πέντε μέλη του εξειδικευμένου προσωπικού της Έδρας εργάστηκαν για το σχέδιό μας: Η επικεφαλής του Γαλλικού τμήματος είναι η συντονίστρια για την Δημοκρατία της Τσεχίας και η επικεφαλής του τμήματος Παιδαγωγικής λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα σαν σύμβουλος για την Τσέχικη γλώσσα.

Η Έδρα έχει μακρά παράδοση συνεργασίας με Τσέχικα ιδρύματα και άλλα ξένα ιδρύματα της Κεντρικής Ευρώπης (Σλοβακία, Ουγγαρία και Πολωνία). Από το 2000 εργάζεται στενά με άλλα Ευρωπαϊκά ιδρύματα στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων π.χ. Erasmus για την κινητικότητα καθηγητών και μαθητών. Λαμβάνει μέρος σε μεγάλο αριθμό τοπικών και διεθνών σχεδίων. Το σχέδιο SULLI «Sur le chemin du livre» που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής LINGUA 2 το 2009, επινοήθηκε και συντονίστηκε από την Έδρα της Εκπαίδευσης στο Hradec Kralove.